Zeven zware jaren natuurkunde studie krijgen hem er niet onder. Hij zal en moet muziek maken. Zijn woonkamer is dusdanig volgestopt met apparatuur, dat niet de geringste twijfel bestaat over waar hij zich het liefst mee bezighoudt. Dat bleek al op jeugdige leeftijd toen hij altijd heel vroeg opstond om in zijn eentje elektronisch orgel te spelen. Daarop zaten voetpedalen zodat je alles tegelijk kon doen: baslijn, akkoorden en melodie. Later kwam Ton op het consevatorium terecht, waar hij de richting elektronische compositie deed. Ton speelde regelmatig met andere mensen in het huiskamercircuit en kwam later in een band terecht, het blues-rock gezelschap Showdown waarmee de Harry Muskee award gewonnen werd. Daarna speelde Ton in veel verschillende bands, waaronder Tough Enough (blues en rock), The Wild Berrys (rock 'n roll a la Chuck Berry), de Mingle Bluesband, Jukebox (top 40), Three of a Kind (hoogtepunten uit de muziek-historie), en Cochon Bleu (cajun met accordeon). In die tijd speelde hij ook op een groot orgel en leslie-box, die vaak met een bakfiets door de stad vervoerd moest worden. Van 1995 tot 2000 speelde hij bij DiepTriest: smartlappen en nederlandstalige feestmuziek in volle feesttenten. Dit heeft hij vijf jaar met veel plezier gedaan, maar daarna stonden 'Manuela', en 'De Vlieger' wel een jaar op de veto-lijst. Met collega-striptekenaar Auke Eringa vormt hij het illustere duo de Akoestini's, dat o.a. gezelligheidsmuziek speelt en muzikaal poppentheater brengt en waarbij Ton gitaar, voetbassen, mandoline en accordeon  speelt. In 2001 komt hij bij top100 band Surprise en in 2003 begint hij de band Matchstick Men, later kortweg Matchstick genaamd. Hierbij neemt Ton de baspartij op toetsen voor zijn rekening en is het mogelijk om veel stijlen live te spelen met een kleine bezetting. In 2011 begint hij met hetzelfde concept een nieuwe band, Ziezeau. Ook in dat jaar formeert hij met zangeres Marieke Hofstra het allround duo Warwick Avenue.

In 2013 gaat hij spelen bij Abbacoverband SOS. Daarin speelt ook zangeres Ellen van de Kolk. ZIj wordt in 2015 de nieuwe zangeres van Warwick Avenue.

Verder maakt Ton in zijn home-studio audioprodukties voor scholen, lokale radio, audiovisuele bedrijven en speciale feestelijke gelegenheden.